יום שני, 11 במרץ 2013

תכנון החקר



בעיה: כיצד תשפיע אבקת האפיה על גובה עוגת שוקולד?


השערה: אנחנו משערות שכאשר נוסיף אבקת אפייה העוגה תהיה גבוהה יותר מאשר עוגה חסרת אבקת אפייה.


תכנון שיטת המחקר- ניסוי


כלים וחומרים: 
אבקת אפייה,חומרים לעוגת שוקולד (לפי מתכון),תנור,כף וכלי מטבח נוספים,תבניות אפייה.

מהלך הניסוי:
נכין כמות גדולה של בלילה לעוגת שוקולד, (נשמור על יחסים שווים עם המתכון) נשפוך כמות שווה של בלילה לתבניות באותו הגודל, ובכל תבנית נשפוך כמות שונה של אבקת אפייה, ובתבנית אחת לא נשים כלל אבקת אפייה (לשם בקרה). נאפה במשך זמן שווה, ובטמפרטורה שווה ונצנן את העוגות למשך אותו זמן. נחתוך את העוגות, נטעם, ונשווה לפי גובה העוגה.

הגורם המבודד:
אבקת האפייה


הגורמים שעליהם נקפיד לשמור:
טמפ' שווה, זמן אפייה שווה, מסה שווה של בלילה בכל תבנית, תבניות באותו הגודל.


בקרה:
באחת התבניות נשים אבקת אפיה לפי המתכון המדוייק.


הדרך שבה אנחנו מתכוונות למדוד את התוצאות:
טבלה לאיסוף תוצאות.

תגובה 1:

  1. בנות,
    כפי שאמרנו בכיתה, תתמקדו בבדיקת גורם אחד או שניים. בנוסף, ערכו חזרות לניסוי, חשבו איך כדאי לכן לביצוע כדי לא לסרבל ולדייק בהכנות ובמדידות.
    כמו-כן, אתן יכולות לתכנן את טבלת התוצאות ולהציג אותה בבלוג,
    להתראות,
    פנינה

    השבמחק